The Little Comrade

De 6-jarige Leelo ziet haar moeder afgevoerd worden onder de woorden “als je je goed gedraagt, zal ik snel terugzijn”. Dus Leelo doet haar best om braaf te zijn. Maar wat precies goed en fout gedrag is, wordt steeds verwarrender. Waarom is de Estlandse vlag ineens verboden? Wie is toch die vijand van het volk? En waarom hangen die enge NKVD’ers rond hun huis? Ondanks alle pogingen om braaf te zijn, rolt Leelo van het ene probleem in het andere. Diep van binnen groeit de angst dat het haar fout is dat haar moeder nog steeds niet thuis is.

Releasedatum
  • 11/07/2019
Cast
  • YULIYA AUG
  • MARIA AVDJUSHKO
  • MAKSIM DEMIDOV
Regisseur
  • MOONIKA SIIMETS
Speelduur
  • 100
Genre
  • Drama
Jaar
  • 2019
Land

Er kunnen geen persberichten voor deze film worden gevonden.

Beleef het ontroerende verhaal van de jonge Leelo uit Estland in de tijd van de Sovjet-Unie – The Little Comrade

Op 11 juli aanstaande presenteert Just Film Distribution de aangrijpende film The Little Comrade. In de film zie je de bezetting door de Sovjet Unie in de jaren vijftig door de ogen van de 6-jarige Leelo. Door dit ontroerende perspectief worden de worsteling tussen onschuld, juist willen handelen en liefde op indringende wijze vastgelegd. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland. De film ontving meerdere nominaties, waaronder Best Feature Film tijdens het Molodist International Film Festival, en wordt gewaardeerd met een 7.8 op IMDb.

Het is 1950 en Sovjet-Estland gaat gebukt onder de Stalinistische terreur. Als de moeder van de 6-jarige Leelo wordt afgevoerd, zegt ze tegen haar: “als je je goed gedraagt, zal ik snel terug zijn.” Woorden die Leelo niet kan vergeten. Ze doet daarom haar uiterste best om braaf te zijn, maar wat precies goed en fout gedrag is, wordt voor dit kleine meisje steeds verwarrender. Waarom is de Estlandse vlag ineens verboden? Wie is toch die vijand van het volk? En waarom hangen die enge agenten van de binnenlandse veiligheidsdienst rond hun huis? Ondanks alle pogingen om zich goed te gedragen, rolt Leelo van het ene probleem in het andere. En diep van binnen groeit bij het kleine meisje de angst dat het haar schuld is dat haar moeder nog steeds niet thuis is…

The Little Comrade is een indrukwekkende film die de jaren vijftig in Sovjet-Estland vanuit een uniek perspectief in beeld brengt. Het verhaal is gebaseerd op twee autobiografische romans van Leelo Tungal, een geliefd auteur in Estland.